Basisopleiding Arbeidsrecht

Veelgestelde vragen

Is de Basisopleiding Arbeidsrecht  (BAR) van Boom juridisch opleidingen erkend door de Raad voor Rechtsbijstand?  

Ja, de Basisopleiding Arbeidsrecht (BAR) van Boom juridisch opleidingen is erkend door de Raad voor de Rechtsbijstand. Wanneer u de opleiding helemaal heeft doorlopen en alle toetsen succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat voor 20 PO-punten. Met het certificaat kunt u zich vervolgens inschrijven voor de specialisatie Arbeidsrecht bij de Raad voor de Rechtsbijstand. 

 

Is de Basisopleiding Arbeidsrecht (BAR) van Boom juridisch opleidingen erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten? 

Ja, de Basisopleiding Arbeidsrecht (BAR) van Boom juridisch opleidingen is erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Wanneer u de opleiding helemaal heeft doorlopen en alle toetsen succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat voor 20 PO-punten. Het certificaat kunt u indienen bij de NOvA om de punten te laten meetellen voor het onderhouden van uw vakkennis. 

 

Wat houdt een online opleiding in?  

Deze online Basisopleiding Arbeidsrecht is volledig digitaal. Er zijn geen fysieke bijeenkomsten en wanneer u de opleiding aanschaft via www.basisopleidingarbeidsrecht.nl heeft u 24/7 toegang tot de opleiding. Deze bestaat uit verschillende video’s waarin de theorie wordt uitgelegd, extra studiemateriaal, zoals toegang tot digitale boeken en online toetsen. Na elke video volgt een eindtoets die bestaat uit enkele multiple-choice vragen. Daarnaast vragen wij u een codewoord te noteren dat tijdens de video wordt genoemd. Wanneer u alle toetsen heeft gehaald, ontvangt u een certificaat voor 20 PO-punten.   

 

Hoe lang heb ik toegang tot de Basisopleiding Arbeidsrecht (BAR)?  

Na aanschaf ontvangt u een code waarmee u uw account kunt activeren. Na activering heeft u 18 maanden toegang tot de opleiding. 

 

Is het mogelijk de toegang te verlengen?  

Nee, het is niet mogelijk om de toegang te verlengen. Uw licentie verloopt na 18 maanden. U kunt wel een nieuwe licentie aanschaffen waarmee u opnieuw 18 maanden toegang krijgt. Uw account blijft bewaard. Na aanschaf van een nieuwe licentie kunt gewoon weer inloggen op uw account en verder gaan waar u gebleven was.

 

Ik heb de opleiding aangeschaft en ik probeer in te loggen, maar de website zegt dat mijn inloggegevens niet kloppen. Wat nu?

Bij het aanschaffen van de Basisopleiding Arbeidsrecht (BAR) heeft u een account aangemaakt in de webshop van Boom uitgevers Den Haag. Helaas kunt u met deze gegevens niet inloggen op www.basisopleidingarbeidsrecht.nl. Direct na aanschaf van de opleiding ontvangt u een e-mail met een activeringscode. In deze e-mail staat een link. Als u hierop klikt komt u gelijk in het registratiescherm. U voert de code in en maakt een nieuw account aan. U kunt de code ook invoeren door de klikken op de knop 'Toegangscode activeren' op www.basisopleidingarbeidsrecht.nl. Om de opleiding te kunnen volgen moet u dus eerst een nieuw account aanmaken. Met dit account logt u steeds in op de leeromgeving om de opleiding te volgen.

 

Kan ik de video’s en het extra studiemateriaal downloaden?  

Nee, u kunt de video’s en het studiemateriaal niet downloaden en dus niet opslaan op uw computer. 

 

Kan ik de video's en het extra studiemateriaal nog bekijken als ik alle toetsen heb afgerond?   

Zolang uw licentie geldig is, heeft u toegang tot de leeromgeving en kunt u de video's en het extra studiemateriaal bekijken. De toetsvragen zijn niet meer zichtbaar nadat u een toets succesvol heeft afgerond.

 

Waar kan ik het extra studiemateriaal en de toetsen vinden?  

Wanneer u inlogt ziet u de verschillende video’s. Als u op een video klikt, komt u in een scherm waarin u de video kunt kijken. Onder de video vindt u het studiemateriaal en de toets.  

   

Wat gebeurt er als ik een vraag in de toets niet goed beantwoord? 

Wanneer u een vraag verkeerd beantwoord, krijgt u hier een melding van en krijgt u de mogelijkheid de vraag opnieuw te beantwoorden.   

 

Ontvang ik PO-punten als ik een van de codewoorden en/of een van de toetsen niet heb ingevuld?  

Nee, de codewoorden en toetsen moeten verplicht en correct worden ingevuld om in aanmerking te komen voor het certificaat met PO-punten.  

 

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?  

Het certificaat treft u, indien u geslaagd bent voor alle toetsen, aan in uw account op www.basisopleidingarbeidsrecht.nl.  

 

Ik heb een andere vraag over (de inhoud van) de opleiding. Met wie kan ik contact opnemen?  

Vragen over de inhoud van de opleiding of het volgen ervan kunt u mailen naar onze klantenservice: opleidingen@boomjuridisch.nl.